T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KEPEZ - Mimar Sinan İlkokulu

MİMAR SİNAN İLKOKULU

10-09-2022

  

          Okul binası il özel idaresince yaptırılarak 1977-1978 öğretim yılında 130 öğrenci, 2 Matematik, 1 Fen Bilgisi, 1 Türkçe olmak üzere 4 öğretmenle eğitim öğretime başlamıştır.

            1988 yılında okul çevresindeki hızlı nüfuslaşma sonucu okul öğrenci sayısını taşıyamaz olmuştur. 1988-1989 eğitim öğretim yılında okula bir üçüncü kat daha ilave edilerek 14 şube sabah, 14 şube de öğle olmak üzere 28 şubenin eğitim öğretim yapması sağlanmıştır.

            1998-1999 Öğretim yılında Mimar Sinan İlköğretim Okulu olarak 8 yıllık eğitim öğretime başlamıştır.

            2006-2007 Eğitim Öğretim Yılında okulumuz güçlendirme çalışmalarıyla daha da güzelleştirilmiştir.

            2010 yılında okulumuza Kepez Belediyesi tarafından Çadır Spor Salonu yaptırılmış ve hizmete açılmıştır.

            2015-2016 öğretim yılında, okulumuz bahçesine hayırsever iş adamı Harun AKSOY tarafından 5 derslikli anasınıfı ve konferans salonu yaptırılmıştır.

Okulumuzda halen 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 44 öğretmen, 1 hizmetli,  6 yardımcı personel bulunmaktadır. 2022-2023 eğitim yılı itibari ile 36 şube de 1025 öğrenci öğrenim görmektedir.

         Okulumuz öğrencileri ağırlıklı olarak Kepez Kanal Mahallesi, Çamlıbel Mahallesi ve Erenköy Mahallesindendir. Okulumuz il merkezine 10 km ilçe merkezine 2 km uzaklıktadır.   Okulumuzda 5 yaş grubu anasınıfı ve 06-10 yaş grubu öğrencilere ilkokul eğitimi verilmektedir.

          Öğrencilerimizin aileleri genellikle, düşük gelir grubundan ailelerdir. Tüm öğrencilerimizi ayrım yapmadan  kendilerini geliştirmelerine, öğretmenleri ile iletişim becerilerinin geliştirilmesine, deneyerek, yaparak, yaşayarak öğrenmelerine yardımcı olacak, "fırsat eşitliğine" ve AB tarafından önemsenen "sosyal içermeye" katkı sağlayacağız. Öğrencilerin derslere ilgisini artırmak, girişimde bulunmalarına ve inovasyon yapmalarına olanak sağlamak, iletişim becerilerini güçlendirmek, işbirliği ve dayanışmayı artırmak, orta öğretime geçişlerini ve gelecekte istihdam olanaklarını artırmak amacıyla  düzenlemeler ve iyileştirmeler yapacağız. Çocuklarımızın kendine özgü niteliklerini, yeteneklerini, becerilerini yitirmeden eğitim almalarını hedefliyoruz. İleri eğitim düzeyince erişebilecek merak ve aydınlıkta; yaşamdaki değişiklikleri kolayca karşılayabilecek, eğitim ve birikimi yakalamış insanlar yetiştirmek, ulusal ve evrensel değerleri, birikimleri kovalayan ve onlara katkı sağlayan; değişim ve gelişime açık Atatürk İlkelerine bağlı laik ve demokratik toplum düzeyini benimseyen, kendisine güvenli, çevresine saygılı, yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, yardımsever, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, öğrencisinin sahip olduğu yetenekleri ortaya çıkaran, geliştiren, akademik başarısını yükselten, çalışmalarını, eğitim alanında referans gösterilen, etkin ve öncü bir kurum olmak ilkemizdir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.12.2012 - Güncelleme: 11.09.2022 07:50 - Görüntülenme: 1497
  Beğen | 1  kişi beğendi