Mrt

Proje, 2023 yılında başlatılmış ve tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarını kapsamaktadır. Proje kapsamında, okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin  dil bilincini geliştirmeye ve Türkçeyi daha iyi kullanmalarına katkı sağlaması bakımından önemli bir projedir. Proje kasamında okulumuza aşçı davet ederek keyifli bir çalışma gerçekleştirdik.

Mrt

Mimar Sinan İlkokulu 109. yılında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Günü’nü özel bir programla andı. Yapılan törende, kahramalıklarıyla yıllardır kendilerinden gururla bahsettiğimiz Çanakkale Şehitlerimiz, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından şiirler,  koro ve şarkılar eşliğinde minnet ve özlemle anıldı. Mimar Sinan İlkokulu olarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tarihe damgasını vuran kahramanlarımızın hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Mrt

14 Mart Tıp Bayramı kapsamında mesleki rehber etkinliğimizi doktorluk mesleğini tanıyarak gerçekleştirdik. Mimar Sinan ilkokulu rehber öğretmeni Savaş Savran lise arkadaşı doktor Arda Zeytünlü’yü 3/ D sınıfı öğretmeni Şerif Arıcı ve öğrencileri  ağırladı. Doktor arda bey doktorluk mesleği ile ilgili öğrencilerimizin hazırladığı soruları içtenlikle yanıtladı, kendisine teşekkür ediyoruz. Zamana ve mekâna aldırmadan, her koşulda büyük fedakârlıklar gösteren ve halkımıza şifa kaynağı olan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun...

'Dünyada her şey kadının eseridir.' Mustafa Kemal Atatürk

Kadının gücü toplumu yaratır, kadının gülüşü dünyaya baharı getirir! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!